+46 705 09 59 90 info@swedtool.se


Historik

Swedtool® och Thermindex har sitt ursprung från tidigt 70-tal. Ägaren vid den tidpunkten var det familjeägda företaget C-O Witte AB, senare Wings AB, som representerade många tillverkare av produkter för varv och industriförnödenheter.

Företaget som grundades 2007, var ett dotterbolag till Wings AB under namnet Wings Tec AB. I april 2008 bytte Wings Tec AB ägarskap och i november samma år bytte företaget även namn till det vi heter idag Swedtool Technologies AB. Vi är ett fristående företag med fokus inriktat på verktyg för den armerade plastindustrin, Swedtool och yt-temperaturindikatorer, Thermindex.

Swedtool® har ett brett sortiment av verktyg för den armerade plastindustrin. Många års erfarenhet av polyester- och gelcoatindustrin har resulterat i högkvalitativa aluminiumrullar och dosimetrar. Från början av 70-talet har försäljningen av Swedtool produkter ökat och vi har nu kunder i mer än 35 länder över hela världen.

Våra högkvalitativa verktyg används i en mängd olika branscher där pålitlighet och funktionalitet tas för givet.

Till exempel:

– Båtar
– Vindkraftverk
– Bil och Lastbilar
– Simbassänger och Vattenrutschkanor
– Pipelines
– Cisterner
– Tak

Thermindex är varumärket för produkter som används för att mätning av yt-temperaturer. Varumärket ägs av Thermographic Measurments LTD och Swedtool Technologies AB äger agenturen för den svenska marknaden.

 

Anekdot:

Måsen: Berättelsen om Jonathan Livingston Seagull, av författaren Richard Bach ligger delvis till grunden för skapelsen av fågeln i Swedtools loga. Boken är en metaforisk och allegorisk berättelse om en måsfågel och hans sökande efter sina gränser. Han vill bla till varje pris fullända konsten att flyga. Fågeln i logan är en kombination av en strandskata och mås.

– För oss representerar måsen att i varje utmaning se möjligheter och genom att göra vårt bästa lyckas nå vår fulla potential.

Kontakt